RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

2 липня

Всі новини

Зруйнувати путінську теорію перемоги: Захід має прискорити надання підтримки Україні

Західні партнери України мають пришвидшити надання необхідної підтримки та допомоги, щоб зруйнувати "путінську теорію перемоги", основа якої полягає в повзучому просуванні та затягуванні війни.

Про це йдеться в аналітиці Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики пишуть:

"Теорія перемоги російського диктатора володимира путіна, згідно з якою Росія зможе здійснювати повзуче просування в Україні до нескінченності, стимулюватиме путіна до затягування війни і зміцнюватиме його прагнення знищити українську державність".

З огляду на це вони роблять висновок, що західні партнери мають швидше допомагати Україні для здійснення контрнаступальних операцій на фронті, щоб зруйнувати так звану "путінську теорію перемоги":

"Захід повинен поспішити надати Україні підтримку, необхідну для проведення контрнаступальних операцій, щоб зруйнувати путінську теорію перемоги і не допустити затягування війни більше, ніж це необхідно для забезпечення миру, прийнятного для України та її партнерів".

В звіті згадується інтерв’ю президента України Володимира Зеленського виданню Philadelphia Inquirer – тоді український президент вказав, що Захід ймовірно боїться наполягати на повній перемозі України через занепокоєння щодо стабільності в Росії, тож цей страх дозволив путіну продовжувати захоплення якомога більшої частини української території.

На думку аналітиків ISW, теорія перемоги російського диктатора путіна полягає у поступовому "повзучому просуванні", щоб завадити Україні провести успішні оперативно значущі контрнаступальні операції.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на Донбасі та продовжують тиснути на Харківщині.