RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

Всі новини

"Зливала" локації ЗСУ біля Часового Яру - агентці ФСБ дали 15 років тюрми

В Україні чергову агентку Федеральної служби безпеки РФ засудили за шпигунство за українськими захисниками Часового Яру у Донецькій області до 15 років в'язниці.

Про це інформує пресцентр Служби безпеки.

Зазначається, що на основі доказової бази СБУ реальний термін ув’язнення дали ще одній агентці ФСБ. Жінка займалась виявленням і передачею в РФ місць розташування Збройних сил України в районі Часового Яру. При цьому найбільше противник цікавився напрямками руху та орієнтовною кількістю бронетехніки ЗСУ.

Для того, щоб отримати розвіддані, агентка проводила об’їзд навколишніх селищ і приховано фотографувала необхідні об’єкти. Вона пересувалась громадським транспортом, постійно змінюючи маршрути для конспірації.

Контррозвідникам СБУ вдалося затримати російську агентку на гарячому у січні цього року під час дорозвідки в районі можливих локацій українських військових.

За версією слідства, допомагала ворогові жителька Костянтинівки, яку після початку повномасштабної війни дистанційно завербували співробітники ФСБ.

За даними СБУ суд визнав жінку винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (держзрада, вчинена в умовах воєнного стану), призначивши 15 років ув'язнення та конфіскацію майна.

Нагадаємо, у Києві затримали групу людей, яка готувала захоплення будівлі Верховної ради та "усунення від виконання обов’язків" керівництво держави.