RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

4 липня

Всі новини

Мобілізація ув'язнених: вже понад 3000 в'язнів направлені до військових частин для підготовки

Вже більше ніж 3000 українських в’язнів, відповідно до норм нового закону, отримали умовно-дострокове звільнення та направлені у військові частини для подальшого проходження військової підготовки.

На цьому у коментарі Associated Press зауважила заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька.

Вона вказала для AP, що вже понад 3000 українських ув’язнених були умовно-достроково звільнені і перенаправлені і у військові частини. Висоцька коментує це наступним чином:

"Велика частина мотивації походить від того, що (ув'язнені) хочуть повернутися додому героєм, а не повернутися додому з в'язниці".

За словами заступниці міністра юстиції, інтерес до програми умовно-дострокового звільнення перевищив попередні очікування – ймовірно, що це допоможе забезпечити до 5000 нових рекрутів.

Як зауважує Associated Press, посилаючись на оцінки Міністерства юстиції, близько 27 000 ув'язнених потенційно можуть мати право скористатись нагодою умовно-дострокового звільнення в обмін на військову службу.

Крім того, видання зауважує, що деякі в’язні готові погоджуватись на умови без права на відпустку та з обов’язком служити до кінця війни.

Раніше ми вже писали, скільки в'язнів зголоситься добровільно піти на війну на першому етапі набору.