RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Новини

4 липня

Всі новини

Підозрюваних у київському вбивстві казахського опозиціонера знайшли в Молдові

Підозрювані у вбивстві у Києві опозиційного казахстанського блогера Айдоса Садикова втекли до Туреччини через Молдову, де їх зафіксували камери спостереження. Пізніше один із них здався правоохоронним органам.

Про це повідомляє Тhe insider, посилаючись проєкт "Молдова: Актуально".

Проєкт опублікував кадри двох громадян Казахстану, яких підозрюють у скоєному. На них - Алтай Жаканбаєв та Мейрам Каратаєв.

Чоловіки, за інформацією джерел проєкту у прикордонній службі, перетнули кордон Молдови 18 червня через митний пункт "Паланка", а наступного дня вилетіли із Кишинева в Анталію (Туреччина).

За останніми даними, Жаканбаєв 21 червня здався правоохоронним органам Казахстану. Де перебуває Каратаєв, поки що невідомо.

Як стверджує Insider, Жаканбаєв не працював у правоохоронних органах, однак місцеві медіа пишуть, що чоловік пов'язаний із ними.

Водночас, Каратаєв служив у спецназі. За інформацією з баз даних, низка абонентів його підписали як "Мейрам собр" та "Мейрам снайпер".

Як відомо, 18 червня у Києві помер казахський опозиціонер Айдос Садиков, якому стріляли в голову в Шевченківському районі столиці. 21 червня у прокуратурі заявили, що підозрювані Жаканбаєв та Каратаєв одразу після замаху виїхали з України.

Також ми писали, що підозрюваних у вбивстві опозиційного казахстанського блогера Айдоса Садикова оголосили у міжнародний розшук.