RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Новини

4 липня

Всі новини

Очільника "ЛНР" Пасічника заочно засудили до 12 років тюрми

Колишньому працівнику Служби безпеки, очільнику так званої "ЛНР" Леоніду Пасічнику заочно присудили 12 років в'язниці.

Про це інформує пресслужба СБУ.

Зазначається, що судовий розгляд було проведено у спеціальному судовому провадженні in absentia (без присутності обвинуваченого).

За вчинені злочини суд призначив Пасічнику, окрім тюрми, конфіскацію його майна, позбавив права обіймати посади, що стосуються виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, підприємствах/організаціях незалежно від форми власності терміном на 13 років.

Як йдеться у матеріалах справи, перед 24 лютого 2022-го він поставив свій підпис під так званим "договором про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу" між терористичною "ЛНР" та РФ.

"У подальшому Кремль використав такі рішення як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення на територію України", - нагадали у спецвідомстві.

Він організовував псевдореферендум з "приєднання" окупованої території Луганщини до країни-агресорки. Результати якого стали приводом для підписання з Москвою "угоди про входження регіону" у склад Росії.

Надалі Пасічник організував участь захоплених громад у "виборах до законодавчих органів влади".

Суд визнав його винним за такими статтями Кримінального кодексу:

  • частина 2 стаття 110 - "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинена за попередньою змовою групою осіб";
  • частина 5 стаття 111-1 - Колабораційна діяльність".

"Через складання призначених покарань зловмисник отримав вирок, який передбачає більший термін ув’язнення, ніж передбачено у санкціях статей за інкриміновані злочини. Строк відбування покарання обчислюватиметься з дати фактичного затримання фігуранта", - додали в СБУ.


Нагадаємо, раніше ми писали про те, що "коронацію" ватажка "ЛНР" Леоніда Пасічника висміяли у мережі.