RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Новини

4 липня

Всі новини

У Раді оцінили, скільки українців можуть мобілізувати цього року

У Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки оцінили, скільки військовозобов'язаних громадян зможуть мобілізувати 2024 року.

Про це повідомив секретар профільного комітету ВРУ Роман Костенко під час ефіру телеканалу "Київ".

Він зазначив, що українським Територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) вдасться призвати в армію ще 200 тис. громадян до кінця року. Проте це стане можливо, якщо темпи мобілізації будуть такими ж, як в останні тижні.

"Загалом я впевнений, що якщо у нас буде мобілізація продовжуватись так, як вона є - це і військові говорили - то до кінця року ми укомплектуємо всі наші підрозділи", - повідомив Костенко.

Секретар парламентського комітету уточнив, що мова йде про високий відсоток комплектування військових бригад, якого, можливо, ще не було.

Як відомо, з 18 травня набули чинності посилені правила мобілізації та військового обліку. У зв'язку з цим громадяни призовного віку повинні упродовж 60 днів оновити військово-облікові дані.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що з 28 червня набрав чинности закон, згідно з яким ТЦК через реєстр "Оберіг" буде бачити дані ухилянтів про несплачений штраф, а також про відкрите виконавче провадження.