RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

5 липня

4 липня

Всі новини

Командир військової частини попався на грошовому злочині

Недбалість командира однієї з військових частин на Кіровоградщині призвела до переплати майже 12 млн гривень при закупівлі. Співробітники ДБР повідомили посадовцю про підозру у недбалому ставленні до військової служби.

Про це інформує Державне бюро розслідувань.

Працівникам Державного бюро розслідувань у співпраці з СБУ вдалося викрити командира військової частини, який переплатив майже 12 млн грн на закупівлях – йому вже повідомили про підозру. Через недбалість той допустив переплату майже 12 млн гривень при закупівлі паливних резервуарів.

"На оголошених військовою частиною закупівлях подали заявки три учасники. Переможцем було обрано пропозицію від приватного підприємства з найменшою ціною. Проте, після укладення договорів комерсанти у документації штучно завищили вартість продукції. Посадовець військової частини не перевірив зміну суми у договорі. Таким чином загальний розмір збитків державі сягнув майже 12 млн грн", – йдеться у повідомленні ДБР.

Командирові однієї з військових частин на Кіровоградщині повідомили про підозру в недбалому ставленні до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України). Наразі вирішують, який запобіжний захід йому обрати.

"Досудове розслідування триває, вживаються заходи для відшкодування завданих державі збитків", – зауважують в ДБР. Порушникові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", ДБР завершило досудове розслідування за фактом схеми масштабного ухилення від мобілізації за участю особового складу військкоматів Києва та області, а також спільників з інших регіонів України.