RU  UA

У ВМС ЗСУ розповіли, як російські кораблі втекли з Азову

Російські кораблі продовжують тікати, зокрема і з Азовського моря. Росіяни розуміють потенційну небезпеку, тому зараз вивели звідти ударне групування.

Про це в етері Апостроф TV розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

На питання, чи не таке вже й безпечне Азовське море для противника, Плетенчук наголошує – росіяни бояться, тому вивели звідти ударне групування:

"Бояться, звісно. Тому групування ударне звідти вивів. Там зараз три одиниці в морі перебуває. Це два мінних тральники і ракетний катер. В принципі, вони для нас ніякої загрози не становлять станом на зараз".

Тому, з огляду на дії Росії в Азовському морі, речник ВМС ЗСУ зауважив, що у противника є розуміння ситуації: "Якби вони там почувалися в повній безпеці, звісно, вони б там перебували і надалі. Але оце угрупування, яке складалося здебільшого з носіїв крилатих ракет, великих десантних кораблів, вони його вже вивели. Тому розуміння у них є і відповідна реакція теж".


Раніше речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів, що росіяни не зможуть повністю захистити Керченську переправу від ударів.