RU  UA  EN

Субота, 6 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

Зеленський показав відео російського удару по Дніпру

Президент України Володимир Зеленський показав відео з наслідками російського масованого комбінованого удару по Дніпру, який РФ здійснила вранці 3 липня.

Відео президент України Володимир Зеленський опублікував у своєму Telegram-каналі.

Він залишив відповідний коментар до відео, де вказав, що Росія вчергове здійснила терористичну атаку по українському місту: "Дніпро. Знову терористичні удари росіян проти нашого міста".

Зеленський наголосив, що станом на 13:38 відомо про 5 загиблих та 34 постраждалих: "Станом на зараз відомо про п’ятьох загиблих. Мої співчуття рідним та близьким. Тридцять чотири людини постраждали, серед них дитина. Залучені всі необхідні підрозділи ДСНС, рятувальники допомагають усім, хто постраждав".

На його думку, російський терор здатні зупинити сучасні системи протиповітряної оборони та далекобійність зброї, але для цього необхідна рішучість світових лідерів:

"Цей російський терор можуть зупинити тільки дві речі – сучасні системи ППО та далекобійність нашої зброї. Світ може захистити життя, і для цього потрібна рішучість лідерів. Рішучість, яка може і мусить зробити знов нормою убезпечення від терору".


Раніше "Апостроф" також писав, що через російську масовану комбіновану атаку на Дніпро в місті оголосили траур 4 липня.