RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

6 липня

Всі новини

Застреленого казахського опозиціонера вирішили поховати в Києві

Казахського опозиціонера Айдоса Садикова, який помер після нападу та стрілянини в Шевченківському районі, вирішили поховати у Києві – прощання відбудеться у п’ятницю, 5 липня.

Про це повідомила дружина Айдоса Садикова Наталія Садикова на Facebook-сторінці.

Вона написала, що прощання з Айдосом Садиковим відбудеться 5 липня о 9:00 (у п'ятницю). Чоловіка поховають у Києва, на мусульманському кладовищі:

"Прощання з Айдосом Садиковим відбудеться о 9:00 у п'ятницю, 5 липня. Адреса: Мечеть "Бірлік", Духовне управління мусульман Криму, вулиця Грушевського, 3, Чайки, Київська область. Жаназа-намаз о 10:30. Айдос буде похований на мусульманському кладовищі неподалік. Біля станції Політехнічний інститут".

За словами дружини Айдоса Садикова Наталії, "... ритуальну частину взяли на себе наші кримськотатарські брати, з якими Айдос дружив і підтримував. Приходьте попрощатися з батиром казахського народу, полеглим від рук підлого токаївського режиму".

Раніше ми також писали, що підозрювані у вбивстві у Києві опозиційного казахстанського блогера Айдоса Садикова втекли до Туреччини через Молдову, де їх зафіксували камери спостереження. Пізніше один із них здався правоохоронним органам.