RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

У Міноборони уточнили, чи треба студентам йти в ТЦК

Українські студенти, які здобувають освіту на денній формі навчання, мають також оновити дані у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Для цього зобов'язані принести відповідні підтверджуючі документи.

Про це розповіли у Міністерстві оборони.

Так, за словами заступниці голови оборонного відомства з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерини Черногоренко, зараз існує два напрямки оновлення відповідних даних. Згідно з першим напрямком, відведено 60 днів на оновлення контактних даних: телефон, фактична адреса проживання, е-пошта (у разі наявності). При цьому за відсутності пошти - громадянин має право її не заповнювати.

"Зараз по низці даних, наприклад по денній формі навчання, людина має піти в ТЦК і показати папірець. Але ми зараз перебудовуємо роботу Генштабу і ТСК та СП", - повідомила представниця Міноборони.

Відомство планує зробити так, щоб працівники ТЦК без відома громадян мали змогу запросити інформацію в реєстрі Міністерства освіти і далі надати людині відтермінування. Це вимагатиме певних змін нормативно-правових актів, проте мають намір встигнути це зробити до кінця літа.

"Поки що потрібно принести в ТЦК, не в ЦНАП, тому що монопольне право внести дані в "Оберіг" має тільки працівник ТЦК", - повідомила заступниця міністра.

Другий напрямок стосується військових даних, які є в ТЦК. Йдеться про кілька десятків персональних даних і близько десяти службових даних, а саме - військово-облікова спеціальність, військове звання тощо.

"Дані, які встановлені законом про "Оберіг" окремо оновлюються, ми робимо все, щоб зробити їх автоматизованими, але це певна робота. Ми працюємо з Генеральним штабом і це доробимо", - повідомила Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, юристи назвали єдину поважну причину невчасного оновлення даних у ТЦК.