RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

«Тримаємо Карлівку, знищуємо окупантів»: офіцер 59 бригади розповів про обстановку після скандалу

59 окрема мотопіхотна бригада ЗСУ продовжує тримати свої позиції у селі Карлівка Покровського району Донецької області — на Курахівському напрямку.

Про це "Апострофу" розповів офіцер цієї бригади майор Сергій Цехоцький.

«Анонсована перевірка в бригаді триває, коли вона закінчиться сказати складно. Але ми зацікавлені в тому, щоб вона пройшла максимально об'єктивно. Як тільки перевірка закінчиться, про її результати ми обов'язково повідомимо і детальніше поспілкуємся», — заявив Цехоцький.

При цьому, за його словами, бригада продовжує виконувати свої бойові завдання.

«Що стосується загальної обстановки в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка скажу наступне. Дійсно, стався неприємний скандал, який трохи вдарив по моральному стану бійців. Але бригада продовжує виконувати обов'язки по захисту нашої країни. Ситуація на нашому напрямку напружена, ворог активно атакує, над нами літає багато ворожих дронів. Але, не дивлячись на це, щодня ми в середньому знищуємо до сотні окупантів та їхню техніку», — розповів Цехоцький.

При цьому військовий наголосив, що бригада тримає свої позиції у Карлівці.

«Дивіться, Карлівка стоїть, просування ворога в цьому населеному пункті нема», — додав він.

Нагадаємо, кілька днів тому парамедикиня Катерина Поліщук «Пташка» звинуватила нового командира 59 бригади в свідомій недбалості, яка привела до загибелі великої кількості військовослужбовців. Генштаб ЗСУ з метою перевірки створив робочу групу. Повідомлялось, що в бригаду приїде головнокомандуючий ЗСУ Олександр Сирський.