RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

В Україні затвердили єдиний ритуал поховання на Національному військовому кладовищі

Верховна Рада затвердила процедуру військового поховання (законопроєкт №11271) на Національному військовому меморіальному кладовищі, згідно з якою регулюється перелік осіб для поховання на НВМК та церемонія.

Про це розповіла народна депутатка Євгенія Кравчук.

"Оновлюємо з колегами законодавство щодо поховального ритуалу на Національному військовому меморіальному кладовищі. За основу і в цілому проголосували сьогодні проєкт №11271", - повідомила Кравчук у Telegram.

Згідно з документом,церемонія віддання пошани загиблому на НВМК буде наступною: салютна команда салютує 3 залпами холостими патронами, з першим залпом барабанщик та сурмач виконують сигнал для віддання військових почестей "Шана".

Комітет гуманітарної та інформаційної політики ВР додав в законопроєкт можливість поховання для загиблих у війні поліцейських на НВМК, розміщення на кладовищі символічної могили, в якій не міститься тіла чи урни - кенотафу, спорудженої для збереження пам'яті про померлого, уточнено церемонію для віддання військових почестей.

"Завдяки цьому закону перші Герої вже в цьому році можуть бути поховані на меморіальному кладовищі", - зазначила Кравчук.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Мінветеранів заявили, що запуск філій Національного військового меморіального кладовища планують в кожному регіоні країни.