RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Росіяни готуються до нової спроби наступу на Харківщині, - 3 ОШБр

Російська армія готується до повторної спроби наступу на Харківщині. Такі наміри хочуть реалізувати до осені 2024 року.

Про це розповів командир підрозділу "Терра" Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) ЗСУ Микола Волохов під час телемарафону "Єдині новини".

За його словами, російські окупанти у Харківській області залишаються активними. Однак противника стримують Сили оборони.

"Ну як, з одного боку він - активний, з іншого боку - забитий трошечки в землю, забитий в бліндажі. Тому, що ми тут не даємо йому розгорнутись - вражаємо їхню техніку, вражаємо броню, танки й артилерію. Вони тут дихають не так вільно, як було до того, як ми сюди приїхали", - зауважив він.

При цьому російська армія не слабка та продовжує тиснути. Окупанти не припиняють штурмів, марно намагаючись знайти вразливі місця в обороні. Більше того, захисники іноді контратакують.

Командир наголосив, що загалом ситуація надалі складна та напружена.

"Ми маємо інформацію, що ворог концентрує сили і, складно сказати коли, але буде ще одна спроба рухатися вперед, тому що техніка і війська концентруються, а це значить, що вони будуть реалізовані, де і як покаже час", - додав Микола Волохов.

Нагадаємо, за даними Міноборони Британії, Авдіївсько-Покровський напрямок фронту у Донецькій області є основним місцем зосередження та активності російських військ упродовж останнього місяця.