RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Залучення Росії до Саміту миру: Клімкін поставив головне запитання

Головним питанням щодо другого Саміту миру, який планують провести в листопаді та долучити до нього Росію, колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає причину, для чого це необхідно.

На цьому колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив в інтерв'ю для "Апострофа".

Він вказав, що другий Саміт миру, який планують провести у листопаді та до якого хочуть залучити Росію, має підтримуватися зустрічами високого рівня:

"По-перше, процес має бути підтриманий. І він має підтримуватися в тому числі зустрічами високого рівня. Оскільки це унікальний майданчик, і нам потрібно тримати на ньому і Захід, і не-Захід".

У Клімкіна щодо цього багато питань: "Є багато питань. Коли він відбудеться, чи відбудеться залучення Росії і в якому форматі?".

Проте головним вбачає таке питання: "А для мене головне питання — для чого? Для того, щоб почати жорстку розмову? Для того, щоб почати медіаторські зусилля? Для того, щоб почати розмову з гуманітарних питань? Це абсолютно різні аспекти".

Нагадаємо, раніше Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін оцінив шанси віцепрезидентки США Камали Гарріс на президентських виборах в США проти Трампа.