RU  UA  EN

Субота, 7 вересня
  • НБУ:USD 40.70
  • НБУ:EUR 44.95
НБУ:USD  40.70
Суспільство

Новини

7 вересня

Всі новини

Стерненко розповів про погрози герою Маріуполя через справу Содоля

Судді відмовляються брати на себе розгляд справи про діяльність колишнього командувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля, тим часом заявник у справі – герой Маріуполя Богдан "Тавр" Кротевич – отримує погрози через телефонні дзвінки.

Про це розповів активіст Сергій Стерненко у своєму блозі на YouTube.

"Суддя, на яку було розподілено справу, пішла у відпустку. Тоді він через своїх адвокатів звернувся повторно до суду з вимогою перерозподілити справу на іншу суддю, щоб вона швидше розглянулася. І це відбулося. Справу перерозподілили, і потім нова суддя вирішила, що їй теж треба у відпустку. І це не просто так відбувається. Кротевич писав, що йому надходило дуже багато дзвінків за цей час, в тому числі з натяками, що йому треба зайнятися власною безпекою, що Содоля покривають і цілеспрямовано його не притягають до відповідальності", - зазначив активіст.

Як писав "Апостроф", начальник штабу 12 бригади спецпризначення "Азов" Богдан "Тавр" Кротевич подав скаргу до суду на ДБР через те, що Державне бюро розслідувань так і не порушило справу стосовно екскомандувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля. Зокрема, бюро так і не запросило заявника для надання свідчень у справі. Кротевич зазначив, що спілкувався з "різними людьми", і йому дали зрозуміти, що є вказівка зверху "не давати хід цій справі".