RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У ГУР зробили гучну заяву щодо операцій проти російських військових за кордоном

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про ще цілу низку операцій, які були здійснені за кордоном, окрім знищення російських найманців у Судані, Сирії та Малі. Готуються аналогічні заходи.

Про це розповів представник ГУР Андрій Юсов під час ефіру телемарафону.

Так, коментуючи удар по російській базі у Сирії, він заявив, що було ще кілька, однак це тримають у таємниці. Водночас, зауважив, що не може ані підтвердити, ані спростувати причетність до цього української розвідки.

"Але факт залишається фактом - хтось таки атакував цю російську базу в Сирії, є відповідні наслідки й ураження", - повідомив Юсов.

Говорячи про наслідки операції повстанців-туарегів у Малі, які атакували російських бойовиків-вагнерівців, наголосив, що подібне відбувається на різних локаціях

"Нещодавно був Судан, потім Малі, Сирія, і є ще декілька подій, які не отримали розголосу в ЗМІ поки що... Вочевидь, мова йде про те, що монополія у сфері бандитської піратської діяльності так званих російських ПВК у світі і в Африці точно добігає кінця. З’являються сили протидії, які можуть ставити цих злочинців на місце", - зауважив він.

Ці події мають як іміджеві, так і військові наслідки. Так, після ліквідації вагнерівців у Малі туди перекинули додаткові частини російських найманців з інших територій Африки.

Щодо кількості загиблих від операції туарегів у Малі, то цю інформацію уточнюють. Полонених було більше, однак деяких обміняли одразу на місці.

Представник ГУР, говорячи про інформацію про те, що нібито повстанці мають намір передати Україні полонених вагнерівців, наголосив, що дане чутливе питання потребує часу.

Такі операції відбуватимуться надалі. Зокрема, є дані, що "професійні патріотичні люди" готують подальші заходи для скорочення спроможностей Росії в Африці та інших куточках світу, додав Андрій Юсов.

Нагадаємо, у мережі опублікували фото з малійськими повстанцями-туарегами, які тримають український прапор, після чергового успішного рейду проти російських бойовиків-найманців "Вагнер" в Африці.