RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

ISW констатував просування російських окупантів в напрямку Покровська

Російські окупаційні війська повільно, проте впевнено просуваються на Покровському напрямку, на що значно впливає нестача української живої сили та рельєф місцевості. Проте аналітики прогнозують ймовірне сповільнення російських просувань на тлі підходу до більших і більш урбанізованих населених пунктів.

На цьому зауважують аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В матеріалі вказують, що росіяни продовжують повільно, але впевнено просуватися в напрямку Покровська (на захід від Авдіївки). Вважають, що сприятливим для цього фактором може бути нестача української живої сили та рельєф місцевості на північному заході від Авдіївки. Проте аналітики припускають, що наступальні дії ворога ще більше сповільняться, адже російські війська просуваються до лінії більших і більш урбанізованих населених пунктів.

У звіті згадують заяву українського військового оглядача - Костянтин Машовець зазначив, що українські захисники на Покровському напрямку мають гірше обладнання та засоби захисту, тому наразі не в змозі сповільнити просування російських військ.

"Затримки з наданням західної і особливо американської військової допомоги призвели до затримок з оснащенням новостворених українських підрозділів та переоснащенням тих, що вже воювали",– пишуть аналітики.

А росіяни, ймовірніше за все, використовують цю слабкість для поступового здобуття тактичних переваг на північний захід від Авдіївки. Нещодавня оцінка ISW свідчить про те, що окупанти намагаються досягти обмеженого тактичного оточення українських сил на схід від траси Очеретине-Гродівка-Мирноград, зокрема, на лівому березі річки Вовча

Геолокаційні кадри за 1 серпня свідчать про просування ворога в межах Веселого в напрямку дороги Т0511, при цьому найвіддаленіше підтверджене російське просування знаходиться приблизно в 3,5 кілометрах від околиць Гродівки.

Костянтин Машовець оцінює нещодавнє просування ворога у районі на південний схід від дороги О0544 як тактичне проникнення вглиб українських позицій. Він попередив, що російські війська близькі до досягнення оперативно значущого прориву на Покровському напрямку до кінця серпня.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що російські окупаційні війська кидають великі сили на Покровський напрямок з метою прорвати оборону.