RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Сергій Притула пояснив, чому досі не мобілізувався

Волонтер Сергій Притула пояснив, чому наразі його не мобілізували до лав Збройних сил України.

Про це Притула розповів в інтерв’ю для Укрінформ.

Щодо того, чому він не в ЗСУ, Притула сказав: "Питання, можливо, не до мене. У січні 2024 року я прийшов у ТЦК, пройшов ВЛК, отримав відстрочку, як багатодітний батько. І власне перебуваю в стані очікування й готовності".

Він наголошує, що якщо "зміниться щось у законодавстві, чи якщо держава прийме якісь нові правила і скаже «алга», – то значить «вперед»".

Разом з цим він згадує приклад, коли на фронт мобілізували керівника військового напряму фонду. Притула зауважує: підрозділ аеророзвідки отримав хорошого юніта, проте сотні інших підрозділів втратили на певний час комунікаційну ланку:

"Станом на сьогодні, я просто пригадую реакцію військових, коли було мобілізовано керівника військового напряму нашого фонду. Відверто, радощів ні в кого з військових це не викликало. Тому що Рома Синіцин реально розбирався у всьому, що відбувається на 1200 кілометрів лінії бойового зіткнення. Верифікував запити по максимальній актуальності для всіх підрозділів. Коли його мобілізували, ну ок, підрозділ аеророзвідки отримав хорошого юніта. Для сотень великих підрозділів утратилась на певний період часу комунікаційна ланка".

У законі зазначається, що військовозобов’язані чоловіки мають право на відстрочку від мобілізації у разі наявності трьох неповнолітніх дітей. У Сергія Притули наразі троє дітей, серед яких старшому 16 років. Тобто, як зауважує Укрінформ, через 2 роки 43-річний Притула може бути мобілізованим.

Раніше "Апостроф" також писав, як волонтер, актор та шоумен Сергій Притула висловив побажання, щоб всі українські діти розуміли справжню сутність Росії та російського народу.