RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

В "Охматдиті" пояснили, чому не оголосили тендер на ремонт через Prozorro

Тендер на ремонт комплексу "Охматдит" через благодійну організацію мав пришвидшити процес відбудови лікарні.

Про це "Апострофу" розповіли в пресслужбі лікарні.

"Тендер проводився через БО "Благодійний фонд "Охматдит" – здорове дитинство», оскільки для лікарні найважливіше - це діти, тому ми хочемо якнайшвидше відновити зруйновану лікарню. Використання благодійного фонду давало змогу провести процедуру попереднього тендеру набагато швидше, ніж ресурсами лікарні, яка має обмеження, як і всі державні установи. Тобто процедура через фонд повинна була бути простішою та швидшою. А це вкрай важливо, аби встигнути провести будівельні роботи до настання холодів. Крім того, на той момент у лікарні не було достатньо грошових ресурсів, щоб самостійно оголосити закупівлю", - повідомили в "Охматдиті".

Там також зазначили, що наступний тендер буде проведено відповідно до Закону України "Про публічні закупівлі".

"Зараз Міністерством охорони здоровʼя формується Рада з контролю здійснення відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Саме Рада з відновлення забезпечуватиме громадський контроль за всіма процесами відновлення, зокрема це стосується дотримання прозорості і доброчесності при виборі підрядника для виконання будівельних робіт", - додали в пресслужбі.

Як відомо, нещодавно у мережі спалахнув скандал через обраного "Благодійним фондом "Охматдит" переможця тендеру на ремонт корпусу лікарні, який був пошкоджений після удару РФ. Компанія-переможець виявилась маловідомою, а запропоновані нею ціни — одними з найдорожчих.

Нагадаємо, Росія 8 липня завдала масованих ракетних ударів по Україні, зокрема, під обстріл потрапила дитяча лікарня "Охматдит" в Києві, після чого вирішили розпочати роботи з відновлення будівлі медзакладу.