RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

СБУ попередила про ворожу ІПСО щодо операції в Курській області

Служба безпеки фіксує спроби російських спецслужб використати ситуацію в Курській області для безпідставних звинувачень Збройних сил України у вчиненні воєнних злочинів. Для цього росіяни вже вигадують різноманітні фейки.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

У відомстві переконані, що такі інформаційно-психологічні спецоперації Росії повʼязані, у першу чергу, із неможливістю ефективно протидіяти наступальним діям української армії.

За інформацією СБУ, найближчим часом спецслужби РФ можуть інсценувати злочини, зокрема щодо мирних мешканців Курської області, для звинувачення у їх скоєнні українців.

У спецвідомстві зауважили, що відповідні спроби марні. Загалом вони не впливатимуть ані на наступальні дії української армії, ані на думку міжнародних партнерів України.

"Сили оборони України довели всьому світові, що чітко дотримуються правил та звичаїв ведення війни. Зокрема, як щодо поводження з військовополоненими рф, так і щодо цивільного населення. Українські воїни неухильно наближають Перемогу України. І жодні ворожі ІПСО не стануть цьому на заваді", - додали в СБУ.

Нагадаємо, раніше в РНБО назвали головні інформаційні загрози від росіян навколо ситуації в Курській області.