RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Скандал із затриманням заступника міністра енергетики: хто такий Олександр Хейло

12 серпня Офіс Генерального прокурора повідомив про затримання на хабарі у пів мільйона доларів Олександра Хейла - заступника міністра енергетики та посадовця одного з державних вугільних підприємств.

Про те, що відомо про скандального чиновника, далі розкаже "Апостроф".

В понеділок СБУ спільно з НАБУ та САП викрила та затримала Хейла на хабарі - чоловік у змові з трьома посадовцями хотів отримати 500 тис. доларів за дозвіл на вивезення та подальшу безперешкодну експлуатацію евакуйованого з прифронтового району спецобладнання.

Представник уряду у ВР Тарас Мельничук повідомив, що Кабінет Міністрів України вирішив звільнити Хейла з посади:

"Звільнено Хейла Олександра Валерійовича з посади заступника Міністра енергетики України".

Відомо, що Олександр Валерійович Хейло близько 33 років працював у вугільній галузі. За фахом – гірничий інженер. Працював на керівних посадах вугледобувних підприємств, зокрема у сфері економіки, збуту вугільної продукції, маркетингу, постачання вугілля на ТЕС України та стратегічного розвитку компаній.

З 2013 по 2022 рік чоловік обіймав керівні посади ДП "ВК "Краснолиманська", ПАТ "Енергоінвест Холдинг" та ПАТ "Центренерго". В грудні 2022 року він очолив ДП "Укрвугілля". 6 вересня 2023 року посів посаду заступника міністра енергетики.

В понеділок, 12 серпня, його було затримано на хабарі у пів мільйона доларів. За даними слідства, підозрювані організували схему вивезення гірничого обладнання державного вугледобувного підприємства із зони бойових дій на Донеччині.