RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Навколо затриманого заступника міністра енергетики розгорівся ще більший скандал - через висловлювання про Україну

Заступник голови Міністерства енергетики Олександр Хейло, який потрапив у корупційний скандал на 500 тисяч доларів, раніше активно публікував дописи з антиукраїнською риторикою.

Про це повідомила голова Антикорупційного центру "Межа" Мартина Богуславець у соцмережі Facebook.

"На жаль, хабар у пів мільйона доларів це не кінець по Хейло. Здається, тепер є робота і для СБУ", - написала вона.

Антикорупціонерка зазначила, що затриманий замміністра енергетики раніше публікував у себе на сторінці у Facebook статті з прокремлівськими наративами і назвами:

1. "Государства Украина нет и небыло никогда"
або
2. "Борцов беркута таранит грузовик. Это метод прихода к власти нынешней хунты".


Згодом публікації посадовець видалив, однак дописи збереглись у Громадській раді доброчесності. Так, у 2018 році ГРД зробила висновок про невідповідність критеріям доброчесності дружини замміністра Яни Хейло, яка була суддею апеляційного суду Донецької області.

Богуславець зауважила, що саме такі антиукраїнські цитати і витяги з соцмережі Хейло було зафіксовано у висновку Громадської ради доброчесності. Оскільки дружина часто їздила в окупований Крим, висновок ГРД щодо її персони був очевидним.

"Тому терти було пізно... Але, що стосується нашого енергетика, то, думаю, якби СБУ, а не лише НАБУ, відкрили шафи і комірки, то імперські картини Шуфрича - це було б лише ягідки. Бо антиукраінська риторика від цієї людини публічно лунала ще давно. Засмучує лише, що в 2024 уся ця наволоч, яка має проходити по держзраді, займає топ посади в кріслах заступників міністра. Рафіновані мр***зі", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, 12 серпня Офіс Генпрокурора повідомив про затримання заступника міністра енергетики та посадовця одного з державних вугільних підприємств Олександра Хейла на хабарі у пів мільйона доларів.

Також "Апостроф" писав, що відомо про посадовця Міненергетики Олександра Хейла, який потрапив у корупційний скандал.