RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Російський інформатор шпигував за реактивною артилерією ЗСУ під Покровськом

Контррозвідка СБУ затримала ворожого інформатора, який шпигував за реактивною артилерією ЗСУ на Донеччині та передавав окупантам локації Сил оборони.

Про це йдеться в повідомленні від Служби безпеки України.

Зауважують, що у зоні особливої уваги ворога були пункти базування реактивних систем HIMARS на Покровському напрямку. Також шпигун намагався визначити координати штабів, опорних пунктів та маршрутів руху важкого озброєння ЗСУ.

Зібрані розвіддані противник планував використати для підготовки нових наступальних операцій та ракетних ударів на цьому напрямку фронту.

Фігурант, збираючи "матеріал", об’їжджав місцевість під виглядом водія таксі, а також "втемну" випитував потрібні йому відомості у своїх пасажирів під час поїздок.

Після затримання вдалося встановити, що агентом виявився мешканець Мирнограду, який був активним користувачем російського Телеграм-боту, що збирає інформацію про дислокацію ЗСУ на східному фронті. Туди ж фігурант відправляв зібрані розвіддані у вигляді координат об’єктів Сил оборони з детальним описом.

Під час обшуків у нього вилучили мобільний телефон та сім-карти із доказами.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розташування ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану)", – зауважують в СБУ.

Шпигун перебуває під вартою - йому загрожує до 8 років ув’язнення.