RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Ударів КАБами стало менше - військовий про ситуацію на Харківщині

За останні дні на Харківщині фіксують зменшення кількості ворожих ударів керованими авіабомбами. Це стало можливим в тому і числі в результаті успішних ударів дронами по російських військових аеродромах.

Таку думку в ефірі телемарафону "Єдині новини" висловив речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев.

"Зараз ми спостерігаємо значне зниження авіаційної компоненти на Харківщині, особливо в порівнянні з минулими періодами, коли в нас було по кілька десятків авіаударів - від 30 до 50 КАБів на добу. Зараз ця кількість суттєво знижена, противник використовує по два, три, а іноді чотири КАБи", - розповів Саранцев.

За його словами, є кільки причин, з якими військові пов'язують зниження цієї динаміки ворога.

"Ми пов'язуємо цей фактор з тим, що противник зосередив свої зусилля на більш важливих для нього напрямках. А також це можна пов'язувати із завданням ударів по низці військових аеродромів, які знаходяться в глибині території РФ. В результаті цих уражень у ворога зменшилася кількість боєприпасів і пального, а також виведено з ладу літаки. Саме з цим може бути пов'язано зменшення авіаційної компоненти ворога", - пояснив Саранцев.

Нагадаємо, нещодавно Віталій Саранцев вже повідомляв, що в районі Вовчанська на Харківщині російські окупанти перестали застосовувати авіацію - були дні, коли авіаударів не фіксували.

Додамо, що в ніч на 9 серпня СБУ у співпраці із ЗСУ та ССО завдала удару по російському військовому аеродрому "Липецьк-2". Там перебувало кілька десятків винищувачів, вертольоти та розміщувалися склади, де зберігалось понад 700 керованих авіабомб.