RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Автора символу Z звільнили з міноборони РФ

З Міністерства оборони РФ звільнили політтехнолога Андрія Ільницького, який працював радником голови відомства, і якому належить ідея створення головного символу вторгнення в Україну - літери Z.

Про це інформують журналісти видання "Meduza", визнаного "іноземним агентом" в РФ.

Видання зазначає, що про це йдеться у нотатці, яку поширила агенція ТАСС. У ній його представлено як військового експерта, колишнього радника міністра оборони РФ. Водночас, коли саме звільнили з Міноборони - у нотатці не вказано.

Журналісти нагадали, що у травні поточного року Сергія Шойгу було звільнено з посади міністра оборони РФ. Відомо, що Ільницький працював із ним ще з початку 2000-х років.

Він вважався головним політконсультантом тодішнього керівника Міноборони. Був одним із тих, хто придумав пропагандистський символ - букву Z - для використання під час війни. В останні роки заявляв, що Захід веде проти РФ "ментальну війну" та застосовує у ній "технологію Антихрист".

Видання також додає, що Ільницький колись працював у структурах опозиціонера, олігарха Михайла Ходорковського.

Раніше ми писали, що операція Збройних сил України на території Курської області РФ стала смертельним ударом по тривалому правлінню російського диктатора Володимира Путіна.