RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Сенцов взяв у полон росіян - не в Курській області

Український режисер та командир штурмової роти в 47-й бригаді Олег Сенцов захопив у полон кількох окупантів та розповів історію наймолодшого з полонених.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Прихватили декілька полонених (не курська область)", – вказує він в дописі. За словами Сенцова, молодшому з полонених має виповнитись у листопаді 19 років.

Він розповів його історію, зауваживши, як саме росіянин потрапив на фронт:

"Чотири дні він пробув на позиції. Попався місяць назад за "косячок". Запропонували: або в тюрьму, або на війну. Він вибрав друге і тепер я мотаю йому руки скотчем, а він питає, коли можна подзвонити мамі".

"Даю води, покурити (їхні цигарки), не принижую, але попереджаю про кулю в голову при спробі спротиву. Отримую необхідну інформацію, інструктую конвой та відправляю далі в тил, – пише він та додає: – Я маю багато люті проти росіян та абсолютно байдужий до них, як полонених. І не тому, що вони мають переважно такий зачуханий вигляд та одразу стають зайками, а я такий добрий".

Наголошує, що для нього полонені росіяни - лише обмінний фонд, "... за котрий можна витягнути наших з ворожої буцегарні". В цьому контексті додає:

"Воювати з полоненими багато сміливості не треба, на відміну від тої кількості духу, який потрібен, щоб піти на штурм траншеї. Коли я дивлюся на наших бійців поруч з цими "іноземними туристами", то розумію, що ми перемогаємо. По силі, по духу, по мотивації, по правді. Нам дуже важко, і може бути ще важче, але ми перемогаємо. Тому що ми гідні. Гідні майбутньої перемоги".

Нагадаємо, раніше режисер і оборонець України Олег Сенцов наголосив на тому, що українцям варто готуватись до тривалої війни на 10 років.