RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Наступ ЗСУ під Курськом: WSJ оцінило, скільки військ треба РФ для відбиття

У серпні 2024 року масштаб наступу українських сил у Курській області вразив світ, адже уперше іноземним військам вдалося окупувати російську територію з часів Другої світової війни. Тепер армії РФ доведеться збирати війська, щоб їх витісняти.

Про це йдеться у матеріалі видання Wall Street Journal.

Видання зазначає, посилаючись на неназваного українського чиновника, що Збройні сили України вже взяли в полон 2 тис. осіб і захопили майже стільки ж території, скільки росіяни загарбали з початку наступальних операцій.

Така активність України додала енергії нації, яка потерпає від свавілля сусідньої країни. І певною мірою надіслала повідомлення з Києва до Заходу, що нація бореться та може успішно здійснювати складні та інноваційні наступальні операції.

Для російського диктатора Володимира Путіна наступ ЗСУ є надзвичайним розворотом. Він пообіцяв вибити українські війська, однак сили ще не здійснили послідовної контратаки і лише готуються стягнути підрозділи з України для відповіді.

За підрахунками аналітиків, за дев’ять днів вторгнення ЗСУ було витрачено Україною десятки одиниць бронетехніки. За даними західних військових, у Курську область було відправлено 6 тис. бійців і є до 4 тис. додаткових військ для допоміжних функцій у Сумській області. Значна кількість військ надійшла з резервних сил.

Видання пише, що, для того, щоб витіснити українських військових, Росії доведеться надіслати ще більше військ та понищити власні міста та села артобстрілами, як це зробили в Україні.

Так, Росія вивела з України вже кілька бригад загальною кількістю до 5 тис. військових. Проте, ймовірно, РФ доведеться вивести ще більше військових для повернення території. За оцінками, йдеться про близько 20 тис. підготовленого особового складу.

Водночас, супутникові знімки свідчать про те, що росіяни спішно риють протитанкові рови та інші укріплення.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача Збройних сил Олександра Сирського, у Курській області станом на 17 серпня фіксують зміцнення позицій та нове поповнення обмінного фонду для держави.