RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Рада церков дала згоду на заборону УПЦ МП

У суботу, 17 серпня, Всеукраїнська Рада церков та релігійних організацій підтримала законодавчу ініціативу, покликану заборонити в Україні релігійні організації, котрі пов'язані з Російською православною церквою (РПЦ).

Про це йдеться у заяві на порталі об'єднання.

Як зазначається, сьогодні відбулась зустріч з українським президентом Володимиром Зеленським, де йшлося про питання захисту свободи віросповідання та духовної незалежності країни, захист конституційного порядку та громадської безпеки, права людини та основні свободи у контексті зловживання з боку країни-агресорки.

"Ми категорично засуджуємо діяльність Російської православної церкви, яка стала співучасником кривавих злочинів російських загарбників проти людяності і яка освячує зброю масового знищення і відкрито заявляє про необхідність знищення української державності, культури, ідентичності, а з недавніх пір - і самих українців", - повідомляється у заяві.

Рада церков підтвердила свою попередню заяву, зроблену у квітні 2023 року, що жодна релігійна, чи світська організація з центром в країні, яка вчинила військову агресію проти українського народу, і керується державою-агресоркою, не може функціонувати на території України.

У заяві також наголошується, що саме російська агресія - ключова загроза релігійній свободі в Україні.

Нагадаємо, 16 серпня комітет з питань гуманітарної та інформполітики рекомендував ВРУ ухвалити у другому читанні законопроєкт, який забороняє діяльність в Україні релігійних організацій, пов'язаних із Російською православною церквою.