RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Операція під Курськом: ЗСУ розширили контроль над населеними пунктами

Станом на 19 серпня українським силам вдалося розширити контроль над населеними пунктами у Курській області РФ до 92-х. Загалом йдеться про понад 1,25 тисячі квадратних кілометрів російської території.

Такі дані навів президент Володимир Зеленський під час наради керівників закордонних дипустанов "Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога", передає його пресслужба.

Глава держави наголосив, що операція на території Росії стала найбільш значною інвестицією в процес звільнення українських бійців з полону. Продовжується зміцнення позицій, стабілізація визначених районів та поповнення обмінного фонду для держави.

"Українські воїни продовжують захисну операцію у визначених районах Курської області. На сьогодні наші сили контролюють більш ніж 1250 квадратних кілометрів території ворога та 92 населених пункти... Ми вже отримали найбільшу кількість російських полонених за одну операцію, і це вагомий результат, і це одна з наших цілей, і наші дії тривають", - повідомив Зеленський.

За словами президента, те, які саме підрозділи залучені у визначених районах Курської області, поки що тримають у таємниці. Водночас висловив подяку українським бійцям.

Також зауважив, що зараз можна спостерігати за надзвичайно важливою ідеологічною зміною: руйнування під Суджею ілюзорної концепції так званих "червоних ліній" щодо Росії, яка панувала в оцінках війни деякими партнерами.

"Зараз російське прикордоння навпроти нашої Сумщини значною мірою очищене від присутності російської армії. І це також – серед цілей нашої операції, тактичних цілей", - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше ми писали, як у The Economist зауважили, що під час підготовки наступу Сил оборони на територію країни-агресора головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розглядав водночас три можливі сценарії атаки та тримав всю операцію в особливій секретності.