RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Росіяни перейшли до нової тактики ракетних атак - генерал пояснив задум ворога

Росіяни почали застосовувати нову тактику під час ракетних атак по території України, щоб обійти українську систему ППО і завдати більшої шкоди.

Про це розповів генерал-лейтенант, заступник начальника генерального штабу ЗСУ у 2006-2010 роках Ігор Романенко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ворог шукає варіанти для зниження потенціалу української системи протиповітряної і протиракетної оборони, а для цього комбінує засоби, проводить розвідку для з'ясування місць дислокації наших комплексів ППО, які постійно змінюються.

Останні три ракетні атаки по Україні були не такими масовими, як це було раніше - до сотні ракет і БПЛА, а це може говорити про те, що ворог накопичує ракети для потужного удару. Зараз ми бачимо, що росіяни застосовують балістичні ракети, крилаті ракети і "шахеди". Внаслідок дій БПЛА виснажуються наші зенітно-ракетні комплекси, авіація з інфраструктурою, що забезпечує дії винищувачів. Також ворог застосовує так звані "пастки" - повітряні цілі без бойової частини, які змушена наша ППО збивати, як бойові цілі", - розповів Романенко.

Він звернув увагу на те, що росіяни почали застосовувати нові технічні розробки під час ударів по Україні.

"Ми бачимо, що росіяни модернізували свої крилаті ракети, це було зафіксовано під час масованого удару по "Охматдиту" 8 липня. Їхні ракети обладнані пристроєм, що здійснює перешкоди нашим протиракетам, засобами, які дозволяють їм летіти на малих висотах. Тобто, таким чином ворог пускає в дію нові технічні способи для протистояння нашій ППО", - пояснив Романенко.

Також він вкотре нагадав, що Україні не вистачає сучасних комплексів протиракетної оборони.

"Як відомо, для збивання балістичних ракет нам потрібні сучасні комплекси - Patriot і SAMP/T, яких в нас, на жаль, дуже мало. Та все ж в цьому протиборстві треба відзначити, що ми маємо дуже високі результати роботи наших захисників",- додав Романенко.

Нагадаємо, у неділю, 18 серпня, російські терористи влаштували чергову ракетно-дронову атаку по Україні - втретє за місяць столиця України опинилася під загрозою удару балістикою.