RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

«Ви вже відрізані від шляхів постачання»: у ГУР звернулися до російських військових під Курськом

Російським військовим, які перебувають у Глушковському районі Курської області, пропонують здатися підрозділам ЗСУ, оскільки українці вже перекрили всі шляхи постачання.

Звернення до армії РФ опублікував проект Головного управління розвідки Міністерства оборони України "Хочу жить".

"Всі мости через річку Сейм у цьому районі (с. Глушково, с. Званне, с. Кариж) знищені. Ви вже відрізані від шляхів постачання. Понтонна переправа в Званному знищена в перший же день її наведення. Ви не зможете ні нормально евакуювати поранених, ні отримувати у достатній кількості БК та провізію.

Ваше бездарне і боягузливе командування боячись гніву Путіна до останнього брехатиме нагору, відтягуючи вашу евакуацію з котла. Вони будуть тягнути час за рахунок простих солдатів. Ваших життів”, - йдеться у зверненні.

У ГУР підкреслили, що в такій ситуації є лише один розумний вихід - зберегти своє життя і здатися в полон.

"Сотні ваших товаришів по службі зробили правильний вибір і тепер без ризику загинути очікують повернення додому по обміну. Виходьте до підрозділів ЗСУ без зброї, з піднятими руками і білою тканиною. Або скористайтесь програмою "Хочу жить", щоб безпечно здатись у полон не дочікуючись поранення чи критичної ситуації ”, - наголошується у зверненні до військових.

У такому разі вони зможуть розраховувати на:

  • оформлення як таких, що потрапили в полон у бою із збереженням всіх виплат і пільг, які належать для російських військовослужбовців;
  • перебування у таборі для військовополонених з добрими умовами та під наглядом незалежних спостерігачів з Міжнародного комітету Червоного Хреста;
  • регулярний зв'язок із рідними;
  • можливість обирати свою долю: повернення додому по обміну чи отримання притулку в Україні та деяких країнах ЄС.

Раніше начальник ГУР Кирило Буданов озвучив принципи, за якими проводитимуться переговори про звільнення полонених.