RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Командувач ПС ЗСУ: російський дрон атакував Білорусь, а ще один — повернувся «на родіну»

В ніч на 21 серпня Росія здійснила масований ракетно-дроновий удар по Україні, залучивши 72 повітряну ціль. Протиповітряна оборона ліквідувала 51 засіб повітряного ураження. Крім того, один з БПЛА залетів до Білорусі, а інший - повернувся "на родіну".

Про це повідомляє командувач Повітряних Сил Микола Олещук у Telegram-каналі.

Він зауважує, що в ніч на 21 серпня Росія атакувала Україну, запустивши різні види повітряного озброєння:

  • дві балістичні ракети «Іскандер-М»/KN-23 із Воронезької обл.;
  • керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 із повітряного простору Курської обл.;
  • 69 ударних БпЛА типу «Shahed» (райони пусків – Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф).

Радіотехнічні війська Повітряних Сил виявили та здійснили супровід 72 повітряних цілей: "Повітряний напад противника відбивала авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних Сил та розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України".

Збити вдалося 51 повітряну ціль:

  • 1 керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69;
  • 50 ударних БпЛА «Shahed-131/136».

Ліквідувати повітряні цілі вдалося у межах Хмельницької, Полтавської, Черкаської, Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Донецької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей.

Олещук також додає: "Ще 16 ворожих БпЛА локаційно втрачено – імовірно упали під впливом радіоелектронних засобів протидії. Інформація уточнюється".

Крім того, в ПС ЗСУ зауважили, що один ворожий дрон перетнув державний кордон з Республікою Білорусь у Чернігівській обл.. Інший російський БпЛА повернувся "на родіну", у Бєлгороську область.

Проте звуки вибухів лунали вночі 21 серпня також і в Росії. Місцева влада заявляла про одну з наймасштабніших спроб вдарити по російській столиці. Вранці російське так зване міністерство оборони нарахувало загалом 45 збитих дронів.