RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

В ДПСУ відповіли, чи дійсно Білорусь стягує війська до кордону з Україною

В командуванні армією Білорусі заявили про розгортання авіації та військ ППО на кордоні з Україною.

Чи відповідають дійсності заяви білоруських військових, розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ситуація по лінії Державного кордону з Білоруссю, тобто, те, що ми можемо спостерігати візуально, не змінилася. Ні переміщення техніки, ні особового складу з армії Білорусі не відбувається. Я не виключаю, що для продовження нагнітання або ж для створення картинки вглиб території Білорусі може здійснюватися переміщення різної техніки в невеликій кількості. Але треба розуміти, що цей напрямок, як і раніше, залишається для нас загрозливим. Скоріш за все, Росія продовжує тиснути на Білорусь, щоб вона намагалася дестабілізувати ситуацію на кордоні чи більш повно долучилася до війни", - розповів Демченко.

Також речник Держприкордонслужби розповів про ситуацію на кордоні з РФ, в тому числі на кордоні з Курщиною, де Сили оборони проводять операцію зі звільнення від кремлівського режиму.

"Держприкордонслужба продовжує виконувати свої завдання по захисту кордону України. Ми продовжуємо роботу з укріплення кордону, адже ми маємо сусіда, який нікуди не подінеться, тож нам треба мати сильні оборонні позиції. Тому на Курщині прикордонники продовжують зводити інженерно-фортифікаційні споруди", - додав Демченко.

Нагадаємо, в ніч на 21 серпня Росія здійснила масований ракетно-дроновий удар по Україні, під час якого за даними Повітряних сил України один ворожий дрон перетнув державний кордон з Республікою Білорусь у Чернігівській області.

До слова, білоруські аналітики викрили брехню диктатора Олександра Лукашенка про порушення Україною повітряного простору Білорусі. 9 серпня під час вильотів білоруської авіації жодних дронів виявлено не було. Також не проводилося жодних запусків ракет із винищувача СУ-30 або вертольота МІ-24.