RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

12 вересня

Всі новини

Через жахливі умови в одеській психлікарні розгорівся скандал

Довкола Одеської обласної психіатричної лікарні №2 розгорівся скандал через незадовільні умови утримання пацієнтів. У зв'язку з цим ситуацію під свій контроль взяв український омбудсмен.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram-каналі.

Він зазначив, що під час моніторингу соцмереж, працівники Офісу виявили відео, де бойовий медик 35 бригади морської піхоти Петро Конопля оголосив голодування через незадовільні умови перебування в Одеській обласній психлікарні №2.

У зв'язку з цим оперативно, за його вказівкою, Представник Уповноваженого в Одеській області Марія Попова спільно працівниками регіонального представництва оглянули заклад щодо умов перебування військових під час лікування. У результаті інформація підтвердилася.

"Умови, в яких перебувають пацієнти, включно з військовослужбовцями, є абсолютно незадовільними і не відповідають встановленим стандартам", - повідомив Лубінець.

Також з’ясувалося, що медзаклад перебуває на завершальному етапі реорганізації та має приєднатися до КНП "Одеський обласний центр психічного здоров’я".

Через виявлені порушення прав пацієнтів терміново направили листи з рекомендаціями для органів держвлади щодо заходів з їх усунення.

Також на основі даних від ОВА та Департаменту охорони здоров'я, невдовзі ухвалять управлінські рішення. Йдеться про можливе притягнення до адмінвідповідальності осіб, відповідальних за харчування та переукладення договорів з іншим постачальником.

"Тримаю ситуацію на особистому контролі", - додав уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Після скандалу у психіатричній лікарні Одеси щодо харчування пацієнтів ситуацію частково виправили. Про це розповів нардеп "Слуги народу" Дмитро Гурін, опублікувавши фото.

"Обід в другій психіатричній лікарні Одеси сьогодні", - написав він.

Раніше ми писали, що міністр оборони має взяти під контроль харчові закупівлі.