RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

12 вересня

Всі новини

Україна отримає від Норвегії технологію виробництва 155-мм снарядів: деталі

В Україні планують налагодити ліцензійне виробництво 155-мм боєприпасів за технологією норвезької компанії Nammo, яку передадуть в рамках укладеної угоди.

Про це заявив прем’єр Норвегії Йонас Гар Стьоре, інформує його пресслужба.

Зазначається, що норвезько-фінська компанія Nammo (Nordic Ammunition Company) уклала контракт з Україною, що передбачає налагодження відповідного виробництва.

Nammo є одним із найбільших виробників снарядів у Європі. Підприємство покликане допомогти Україні з боєприпасами.

"Наш уряд зробив кілька кроків для збільшення виробництва артбоєприпасів у Норвегії. Водночас ми визнаємо важливість зміцнення спроможності українців виробляти сучасні боєприпаси в Україні", - повідомив посадовець.

Nammo уклала контракт з Норвезьким оборонною матеріально-технічною агенцією на суттєве нарощення виробництва артилерійських боєприпасів і ракет. Відповідно до плану, виробництво боєприпасів може збільшитися в десять разів, а інших артснарядів і ракетних двигунів - удвічі. Окрім того, зросте виробництво танкових снарядів калібру 120 мм.

"Ми дозволяємо Nammo значно збільшити свої виробничі потужності, щоб допомогти задовольнити потреби Норвегії, країн НАТО та України", - заявили у Міноборони цієї країни.

Також повідомляється що уряд виділив кошти, щоб дозволити Nammo передати технології та досвід українській стороні. Фінансування відбудеться в рамках програми Nansen.

Варто зауважити, що на початку року уряд Норвегії підтримав рішення про прямий продаж зброї та оборонної продукції Україні.

Нагадаємо, Чехія планує запустити другу ініціативу із закупівлі боєприпасів для Збройних сил України.