RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

12 вересня

Всі новини

У Третій штурмовій розкрили подробиці свого наступу на Харківщині

Бійці Третьої окремої штурмової бригади проводять стабілізаційні заходи на місці контратаки на Харківщині. Операція дозволила серйозно знищити позиції і логістику 20-ї армії Російської Федерації, зруйнувавши плани ворога.

Про це в етері "Радіо Свобода" розповів пресофіцер Третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін.

Він зауважує, що на місці контратаки бригади на Харківщині тривають стабілізаційні заходи, бійці вже провели закріплення:

"Наразі йдуть стабілізаційні дії. В цілому вже закріплення проведені. Тобто досить стабільна ситуація. Один із успіхів – це те, що ми змогли утримати від подальших планів і можливості розвитку російську 20-ту армію".

Бородін розповів про наміри росіян та спроби відновити якісь частини позицій:

"Наскільки ми можемо розуміти, вони хотіли вступати в бік Макіївки, з одного боку. З іншого боку, вони могли перекидати особовий склад, сили й засоби на інші напрямки фронту по всій країні. Наразі вони займаються тим, що намагаються відновити якісь частини позицій, намагаються побудувати нову лінію оборони. Тому це вкрай важливо з військової точки зору. Навіть більш важливо ніж території. Тому що з військової точки зору, знищення сил і засобів і порушення планів це часто буває більш важливим успіхом ніж звільнення територій, якщо говорити військовою мовою".

Він назвав дії ЗСУ в Курській області та операцію Третьої штурмової "синхронним успіхом". Проте наголошує, що на цьому напрямку у противника залишаються великі резерви, які, втім, можуть бути неефективними через ураження логістики.

"Досі, треба розуміти, що їхні резерви великі. У них побудована така система, що в них майже не закінчуються, якщо ми говоримо про піхотні резерви. Велика кількість артилерії і fpv. Кількість і масштаб на їхньому боці. Але плани порушено, порушена логістика і кількість інколи не спрацьовує як перевага, якщо погано працює логістика чи збиваються плани", - коментує Олександр Бородін.

Як повідомляв раніше "Апостроф", бійці Третьої штурмової бригади внаслідок контратакувальних дій взяли під контроль батальйонний район оборони російських окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже два кілометри у Харківській області.