RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У назві дрона-ракети «Паляниця» побачили найжорстокіше знущання над російською пропагандою

У назві нового дрона-ракети "Паляниця" вбачають найжорстокіше та найпровокативніше знущання над російськими пропагандистами, які муситимуть вчитись вимовляти назву літального апарату.

Про це написав російський політолог Володимир Пастухов у своєму Telegram-каналі.

Вважає за потрібне розпочати з "ліричного відступу". Пише, що мати в нього до шести років говорила тільки українською. Натомість батька називає "волзьким русаком". Тому вони часто з матір'ю просили батька вимовити слово "паляниця", щоб підняти настрій.

"Це завжди було і залишається несамовитим видовищем, що піднімає нам із мамою настрій. Людина, яка не народилася в Україні і не ввібрала цю мову з дитинства, зробити це практично не може", - коментує він.

З огляду на це він вважає, що 24 серпня президент України Володимир Зеленський "запустив найжорстокішу, на мій погляд, і найпровокативнішу кампанію проти російських пропагандистів". Мова про дрон-ракету "Паляниця".

"Він оголосив про те, що нова українська «ракета-дрон» (хай би що це означало) називатиметься "Паляниця". Заради того, щоб подивитися, як диктори російських держканалів корячитимуться, щоб вимовити це найменування, я готовий наново, як генерал Чорнота, на день на ці канали передплатити, - щоб послухати, отримати задоволення і знову відписатися", – іронічно коментує Пастухов.

Окрім "найжорстокішого знущання над російською пропагандою"аналітики розповіли, що дрон-ракета "Паляниця" має також технічні переваги, зокрема у швидкості, що дозволить ефективніше долати ворожу ППО.