RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

​Епіфаній: Буча відкрила чорну диявольську сутність ідеології «русского міра»

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній вважає, що сила, яку виявила російська імперія зла у Бучі, обернулася для неї поразкою, бо злочин геноциду, вчинений окупантами, для всього світу відкрив чорну диявольську сутність ідеології «русского міра».

Про це він заявив під час освячення храму на честь святого апостола Андрія Першозваного в місті Буча Київської області.

"Сотні мільйонів людей в усьому світі побачили отруйні і смертоносні плоди дерева цього вчення. Сотні політичних, суспільних, релігійних лідерів відвідали це скорботне місце, відвідали цей храм, побачили і почули правду про російські злочини. Я впевнений, що жодна людина з тих, хто побував тут після звільнення міста від окупантів, не змогла залишитися байдужою", - зазначив митрополит.

За словами предстоятеля ПЦУ, розкриття правди про зло «русского міра», свідчення про неї, є важливим внеском у перемогу і наближення справедливого миру для України.

"Збереження пам’яті про ті трагічні події, про жертв російського терору, постійна молитва за спокій їхніх душ – цю місію вже гідно несе і продовжить нести з покоління в покоління цей собор та його громада, засвідчуючи не лише те, що було в минулому, але також проголошуючи, звіщаючи, стверджуючи надію на перемогу і остаточне подолання сили зла", - зазначив митрополит Епіфаній.

Як повідомляв "Апостроф", настоятель Православної церкви України Епіфаній після ухвалення Верховною Радою законопроєкту про заборону діяльності УПЦ МП в Україні запропонував митрополиту Онуфрію об'єднатися з ПЦУ.