RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

13 вересня

12 вересня

Всі новини

Мати загиблого українського пілота сіла в F-16

Мати загиблого рік тому українського пілота Андрія "Джуса" Пільщикова посиділа в кабіні F-16, на якому мріяв літати її син. Це була обіцянка, яку Лілії Авер'яновій дав командувач Повітряних сил Микола Олещук на церемонії прощання.

Відповідне відео він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Джус" зовсім трохи не дочекався свого відрядження на навчання в Сполучені Штати. Рік тому 25 серпня 2023 року сталась жахлива авіаційна катастрофа. Під час бойового вильоту пари Л-39 загинуло одразу три українських пілота: В’ячеслав Мінка, Сергій Проказін та Андрій "Джус" Пільщиков.

"Сьогодні в кабіні F-16-го його мати. Вона продовжує справу свого сина і зробить усе, щоб наші крила міцніли. На церемонії прощання із "Джусом" я пообіцяв матері Андрія Пільщикова – Лілії Олександрівні бодай посидіти в кабіні F-16, у літаку, на якому так мріяв літати її Андрій. І я дотримав свого слова", - написав Олещук.

Нагадаємо, конгресмени США погодили рекомендацію щодо можливості направити в Україну західних льотчиків-ветеранів з досвідом пілотування F-16 для посилення українських Військово-повітряних Сил.