RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

У Генштабі підтвердили падіння F-16 та загибель пілота

У Генеральному штабі Збройних сил підтвердили падіння літака-винищувача F-16 під час наймасштабнішого російського удару по українських містах 26 серпня. Також повідомили про загибель пілота.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу у соцмережі Facebook.

Там зазначили, що під час відбиття ракетного удару спільно з підрозділами зенітно-ракетних військ були застосовані винищувачі F-16.

"В ході повітряного бою літаки F-16 продемонстрували свою високу ефективність, бортовим озброєнням було збито чотири крилатих ракети ворога", - йдеться у повідомленні.

Під час одного із заходів на наступну ціль з літаком було втрачено звʼязок. Згодом зʼясувалося, що він зазнав катастрофи, а пілот загинув.

Причини аварії встановить призначена спеціальна комісія Міністерства оборони, яка зараз працює на місці падіння літака, додали у Генштабі.

Нагадаємо, раніше видання The Wall Street Journal із посиланням на американського чиновника Пентагону повідомило про катастрофу літака F-16 в Україні під час відбиття російської ракетно-дронової атаки 26 серпня.

Джерело повідомило, що літак не був збитий, а розбився через помилку пілота під час атаки.

Згодом у командуванні "Захід" Повітряних Сил ЗСУ заявили про загибель льотчика Олексія Меся під час масованого удару РФ 26 серпня. Його поховали 29 серпня.