RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Займались "зачистками" мирних: СБУ оголосила підозру прокурорам Бердянська

Служба безпеки заочно повідомила про підозру окупаційним прокурорам Бердянська, які причетні до масових репресій проти мирних людей на окупованій території Запорізької області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що силовиків зацікавив військовий прокурор окупаційної адміністрації у Бердянську полковник Олександр Корнєєв та двоє його підлеглих Євген Свістунов, який працює заступником, та Денис Шеховець, який є начальником слідчого відділу окупаційного угруповання РФ.

За версією слідства, фігуранти організували окремі загони росіян, які викрадали жителів Бердянська.

Називали такі дії "зачистками" мирного населення, під час яких намагалися виявити та ув’язнити учасників руху опору в регіоні.

У загони входили представники російських спецслужб, росгвардії та місцеві колаборанти, які "здавали" українців.

"Ув’язнених людей піддавали жорстоким тортурам з використанням електричного струму, а також тривалий час залишали без їжі та води. У більшості випадків Корнєєв разом з підлеглими особисто брав участь у "нальотах" на помешкання жителів Бердянська, викрадав їх та катував", - повідомляють у СБУ.

Підозри повідомили Корнєєву, Свістунову та Шеховцю за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 ККУ "Порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно СБУ виявила та знешкодила агентурну мережу РФ, до складу якої входили чинний та колишні правоохоронці.