RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Діючий та колишні українські правоохоронці увійшли в агентурну мережу РФ

СБУ виявила та знешкодила агентурну мережу РФ, до складу якої входили діючий та колишні правоохоронці.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Повідомляється, що мережа діяла у Миколаївській, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Зловмисники шпигували за Силами оборони та ключовими об’єктами критичної інфраструктури.

"У результаті спецоперації в Миколаєві затримано двох учасників ворожого осередку, діяльність якого координували одразу дві російські спецслужби: фсб та воєнна розвідка країни-агресора", - зазначають в СБУ.

Одним із затриманих є правоохоронець, який ще з 2015 року перебуває на зв’язку з резидентом агентурної групи РФ, колишнім посадовцем розформованої міліції Андрієм Шевченком. За вказівкою Шевченка його агент у Миколаєві збирав дані про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону. За його координатами окупанти здійснили повторний обстріл одного з енергооб’єктів на Прикарпатті. Також резидент російської агентури залучив до розвідувально-підривної діяльності свого батька – мешканця Миколаєва, який раніше працював у розформованій міліції.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим агентам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вони перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Херсоні співробітникам Служби безпеки України вдалося нейтралізувати агентурну групу ФСБ, що працювала на ворога. Фігуранти групи розвідували місця базування та переміщення Сил оборони, а також збирали розвіддані про вогневі позиції ППО.