RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Росії довелося перекинути резерви з Покровського напрямку на Курщину – ISW

Росія могла передислокувати резервні підрозділи з Покровського напрямку на Курщину.

Про це йдеться в аналізі аналітиків американського Інституту вивчення війни.

Операція, яку Сили оборони проводять в Курській області, вплинула на російські операції в кожному з секторів бойових дій фронту в Україні, тому Росії, імовірно, довелося передислокувати резервні підрозділи з Покровського напрямку.

"Російське військове командування, можливо, передислокувало резервні підрозділи, призначені для посилення пріоритетної наступальної операції Росії на Покровському напрямку, для захисту від української операції в Курській області – що свідчить про те, що оперативний тиск з боку Сил оборони на Курщині впливає на російські операції в кожному секторі на всій території бойових дій", - йдеться в повідомленні ISW.

Так, аналітики відзначають, що 14 і 17 серпня щонайменше рота російської 15-ї мотострілецької бригади (2 АК, російського ЦВО) передислокувалася з напрямку Покровська до Курської області.

Поряд з цим деякі російські та українські відкриті джерела також заявили, що невизначені елементи 15-ї мотострілецької бригади передислоковані до Курської області. Ці підрозділи були залучені до російських наступальних операцій на Покровському напрямку.

Як повідомляв "Апостроф", у російського диктатора Володимира Путіна впав рейтинг через курську операцію української армії.