RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

У ГУР розповіли про сотні людей у російській окупації, які служать Україні

Офіцер Головного управління розвідки МО України з позивним "Ольстер" вказав, що наразі у російській окупації є сотні людей, які служать Україні.

На цьому він наголосив в інтерв'ю Дженні Клочко.

Зауважується, що сам "Ольстер" координує підпілля на окупованих територіях України. В інтерв'ю він трохи детальніше описав особливості цієї роботи. Також згадав історію одного з підпільників на псевдо "Гонта", який мав військовий досвід і зробив дуже багато корисного для України в окупації.

В контексті цього "Ольстер" говорить:

"Чоловік чи жінка з військовим досвідом ― це завжди дуже цінно, бо треба вчити людей, як робити вибухівку, як правильно налагоджувати зв’язок з Києвом, як готувати акції, які можна здійснити проти ворога на наших територіях. Тож коли ми зв’язалися з Гонтою, це був справді подарунок".

Партизан, за його словами, "перебуває у безпеці та продовжує служити Україні", як і сотні людей на окупованих територіях ― "... вірні своїй країні вони чекають на визволення і прискорюють його".

Розвідник говорить:

"Йдеться про людей, які живуть звичайне життя. Вони мають якусь роботу, мають сім’ї, але навіть сім’я не знає, що вечорами батько живе іншим життям".

Він розповів, на що більше орієнтовані ці операції

"Наші операції ― це не про наближення до російських позицій, знищення всіх окупантів артилерією і привласнення трофейного обладнання. Йдеться про людський інтелект, коли потрібно створити мережу, здатну ефективно протистояти фсб ― вчиняти вибухи на залізниці, нищити зрадників у містах тощо".

Як повідомляв раніше "Апостроф", на перемогу України також продовжують працювати учасники партизанського руху "АТЕШ". Нещодавно вони фіксували зміну дислокації логістичних пунктів росіян у тимчасово окупованому Криму на тлі частих ударів Збройних сил України по об'єктах