RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

На фронті загинув син політика-дисидента Лупиніс

На фронті у боротьбі з російськими окупантами загинув військовий, активіст УНА-УНСО, син визначного політика-дисидента і політв’язня радянських часів Анатолія Лупиноса - Микола.

Про це повідомив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій у соцмережі Facebook.

"Ще одна велика й болюча втрата. Загинув Микола Лупиніс-молодший - воїн ЗСУ, мінометник, сержант, унсовець, син того самого легендарного Дяді Толі Лупиноса, одного із засновників УНА-УНСО", - написав він.

Лиховій розповів, що познайомився з Миколою минулого року, коли той перебував у Києві після поранення. Він був дуже позитивним, правильним хлопцем - із тих, хто продовжував справу великих батьків, міг багато зробити в громадському житті та політиці.

Тоді він дав інтерв'ю ЗМІ, де розповів, що дуже радів з того, що має можливість захищати Україну, адже його завжди оточували герої. Батько – борець за незалежність, друзі-унсовці – учасники воєн та революцій, протестів "Україна без Кучми".

"А я малий був, не міг брати участь у тих подіях. Думав: ось вони – герої, а я – так собі, тиняюся біля них. Але коли почалася Революція Гідності, війна, я зрозумів, що все-таки нашому поколінню теж випадає доля боротьби за незалежну Україну. І я радію, що можу взяти в цьому участь", - казав він.

Також наголошував, що нині країна проходить важке випробування, однак гартується українська нація та народ.

"Високою ціною, ціною найкращих людей. Я жодної секунди не сумніваюся, що ми переможемо. Але чи оцінять це українці, які лишаться живими й будуть відновлювати державу з руїн? Ось у цьому я сумніваюся…", - процитував Лиховій бійця.

Раніше ми писали, що на фронті загинув український спортсмен, чемпіон світу з кікбоксингу Роман Головатюк.