RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Нова підозра Дубінському: допоміг брату дружини незаконно виїхати за кордон

Офіс Генерального прокурора повідомив про нову підозру народному депутату Олександру Дубінському.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

"Встановлено, що фігурант у змові з іншими особами у серпні 2022 року організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Родич співмешканки народного обранця виїхав з України до Республіки Молдова на автомобілі через один з пунктів пропуску", - розповіли в ДБР.

В Бюро зазначили, що як підставу для перетину державного кордону він надав документи, внесені в систему «Шлях» – витяг з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ. Дозвіл було отримано на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації за сприяння нардепа та афілійованої із ним громадської організації.

У 2023 році нардеп повторно організував незаконний виїзд цього ж самого "родича" за кордон. Під час розслідування першого факту незаконного виїзду правоохоронці з’ясували, що чоловік другий раз встиг скористатися розробленою нардепом та його спільником схемою, після чого вже не повертався в Україну.

Генеральний прокурор повідомив про нову та зміну раніше повідомленої підозри народному обранцю за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчиненого повторно народним депутатом за попередньою змовою з іншими особами. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадаємо, раніше Дубінський вже отримав підозру у незаконному вивезенні ухилянта за кордон, за що йому може загрожувати до 7 років ув'язнення.