RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

15 вересня

Всі новини

Умєров відреагував на удар по Львову

Очільник Міністерства оборони Рустем Умєров закликав західних партнерів прискорити постачання критично необхідної зброї у зв'язку з посиленням обстрілів РФ українських міст, зокрема поблизу кордону з країнами-членами НАТО.

Так міністр прокоментував чергову російську ракетну атаку 4 вересня у соцмережі Facebook.

Він зазначив, що російські терористи не припиняють обстрілювати міста України, що призводить до численних жертв, тому необхідне оперативне надання військової допомоги.

"Слідом за Полтавою та Сумами учора сьогодні ворог завдав ракетних ударів по Кривому Рогу та Львову. У Львові окупанти цинічно поцілили по житловій забудові. Загинули люди, серед яких діти. Багато цивільних отримали поранення. Це сталося за кілька десятків кілометрів від кордону з країнами-членами НАТО. Перебуваючи у ці дні з робочим візитом у Великій Британії знову звернувся до наших партнерів та союзників із закликом прискорити постачання критично необхідної зброї та підтримки", - написав він.

На зустрічі з британським міністром оборони Джоном Гілі наголосив на необхідності застосування далекобійної зброї для ударів по військових об’єктах в Росії, пояснивши, що це критично важливо для зупинення російського терору.

Обговорили посилення співпраці в оборонно-промисловому комплексі. Розповів про те, що Україна потребує нові партнерства та додаткове фінансування для появи довгострокових спільних проєктів у сфері оборони.

Окремо торкнулися питання розвитку технологій - ракетних систем, дронів, систем РЕБ та наземних роботизованих систем, де Україна вже має унікальний досвід і знання.

"Разом з Великою Британією ми можемо перетворити ці знання на реальну силу. Вдячний Великій Британії за незмінну підтримку України! Разом ми можемо врятувати більше життів українців. Щирі співчуття сімʼям загиблих у Львові. Робимо усе можливе, щоб отримати механізми для протидії терору російських окупантів", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше Умєров розповів, що Україна надала Адміністрації Президента Сполучених Штатів список ймовірних військових об'єктів в Росії, по яких може бути застосована американська далекобійна зброя, зокрема ракети ATACMS.