RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

15 вересня

13 вересня

Всі новини

На Закарпатті після побиття в ТЦК помер мобілізований: омбудсман вимагає розслідування

На Закарпатті помер мобілізований нібито після затримання та побиття працівниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вимагає розслідування факту смерті українця.

Про це омбудсман повідомив у Telegram.

Він зазначив, що в регіоні зросла кількість звернень щодо неправомірних дій представників ТЦК та СП. Про такий інцидент повідомила дочка загиблого громадянина, якого затримали військові.

"Так, до мого Представника в Закарпатській області звернулася громадянка України, яка в своєму зверненні повідомила про незаконне, на її думку, затримання працівниками ТЦК та СП її батька та побиття, що призвело до його смерті", - написав він.

Лубінець зауважив, що цей випадок потребує негайного, всебічного і неупередженого розслідування. Зараз за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 128 ККУ "Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження".

Задля з'ясування всіх обставин справи він скерував запит до генерального прокурора. У разі підтвердження факту порушень - вимагатиме притягнення до відповідальності винних посадовців, незалежно від їхніх звань, рангів та посад, які обіймають.

"Справедливість має бути відновлена, а всі винні мають понести відповідне покарання!", - наголосив омбудсман.

Раніше ми писали, що у 2024 році уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець отримав понад 1,6 тис звернень щодо того, що представники ТЦК та СП порушили права громадян.