RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

15 вересня

13 вересня

Всі новини

ЗСУ зупинили просування РФ у напрямку Покровська, - Сирський

Українським Силам оборони вдалося зупинити просування російської армії на найгарячішому напрямку на фронті у Донецькій області - Покровському. Завдяки курській операції ЗСУ росіяни були змушені відтягнути частину сил.

Про ситуацію на цьому напрямку в інтерв'ю для CNN розповів Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Як йдеться у матеріалі, Головнокомандувач назвав українську операцію на території противника у Курській області успішною. Вона змусила командування ворога перекинути до Курська десятки тисяч військовослужбовців разом з одним із найсильніших десантно-штурмових підрозділів.

"Це зменшило загрозу наступу противника. Ми завадили їм діяти. Ми перенесли бойові дії на територію противника, щоб міг відчути те, що відчуваємо ми щодня", - сказав він в інтерв'ю.

Сирський зауважив, що українська армія перебуває під серйозним тиском в районі Покровська, проте завдяки таким діям вдалося зупинити просування противника.

"За останні шість днів ворог не просунувся на Покровському напрямку ані на метр. Тобто наша стратегія працює", - наголосив Головком.

Він уточнив, що тепер росіяни позбавлені можливості маневрувати та змушені розгортати сили підкріплення з інших напрямків.

"І це послаблення, безумовно, відчувається на інших напрямках. Ми відзначаємо, що кількість артилерійських обстрілів та інтенсивність наступу зменшилися", - повідомив він.

Як відомо, Покровський напрямок є одним із найгарячіших на фронті, де щодня відбувається багато боєзіткнень. Окупанти перебувають приблизно за 11 кілометрів від Покровська, у зв'язку з цим звідки примусово евакуюють мирне населення.

Як повідомляв "Апостроф", за даними ISW, Росії довелося частково перекинути резерви з Покровського напрямку у Курську область.